Podružnica Pula

Poliklinika za baromedicinu i medicinu rada OXY, otvorila je svoja vrata još 1996. godine, kao prva privatna zdravstvena ustanova iz djelatnosti hiperbarične medicine u Republici Hrvatske.

Nastavljajući putem prof.dr.sc. Stracimira Gošovića, začetnika podvodne i hiperbarične medicine i ronjenja u bivšoj Jugoslaviji i Republici Hrvatskoj, tadašnji ravnatelj, prim.dr.sc. Hasan Kovačević, ugradio je u samom početku rada, svoje iskustvo i znanje stečeno u Institutu pomorske medicine u Splitu, uvodeći prve kriterije struke u okvirima priznatih indikacija za primjenu hiperbarične oksigenoterapije u Europi i svijetu.Cijelo proteklo stoljeće razvijala se primjena hiperbaričnog kisika za liječenje ili ublažavanje posljedica brojnih bolesti i povreda, a od kraja 1950. godine,  hiperbarična medicina je postala nova klinička djelatnost medicine.

Poliklinika OXY dala je velik doprinos prepoznavanju hiperbarične oksigenoterapije, kao znanstveno utemeljene metode koja integrira mnoga znanja iz različitih djelatnosti, prije svega iz fiziologije, u cilju primjene kisika u terapijske svrhe.
Uspostavlja se bliska suradnja s Općom bolnicom Pula, čiji liječnici među prvima prepoznaju vrijednost hiperbarične oksigenoterapije, zatim Kliničkom bolnicom Lovran, te ostalim bolnicama u RH.

Kroz godine rada, a posebno kroz postignute rezultate u liječenju pacijenta, liječnici i pacijenti prepoznali su vrijednost same metode. Danas je hiperbarična oksigenoterapija zauzela svoje mjesto u modernoj medicini i počela se primjenjivati i u ostalim djelatnostima medicine, ortopediji, kirurgiji, otorinolaringologiji, dermatologiji, s impresivnim rezultatima.

Kontakt podaci

Sjedište PULA

Santoriova 24a,
(Opća bolnica Pula)
52100 Pula, Hrvatska

tel: +385 (0)52 215 663
tel/fax: +385 (0)52 217 877
e-mail: poliklinika@oxy.hr

Za hitne intervencije izvan radnog vremena
mob.: 098 219 225

 

Galerija fotografija: