KOJI SU UČINCI HIPERBARIČNE OKSIGENOTERAPIJE (HBOT)?

Hiperbarična oksigenoterapija brzo korigira nedostatak kisika, djeluje na obrambeni sustav stvarajući uvjete za funkciju bijelih krvnih zrnaca, potiče imunitet, potiče rast novih krvnih žilica u tkiva, pomaže cijeljenju rana koje ne cijele uz primjenu drugih mjera liječenja, pomaže rast kosti koja je oštećena i propada, djeluje kao lijek protiv nekih bakterija i smanjuje otok, što je vrlo važno u liječenju mnogih bolesti i stanja.
pročitajte više ovdje
 

KAKO PRISTUPITI LIJEČENJU?

Na liječenje HBOT možete pristupiti nakon pregleda liječnika u našoj ustanovi koji će, uz uvid u Vašu medicinsku dokumentaciju, utvrditi da ne postoje kontraindikacije za liječenje i da terapijski postupak ne šteti vašem zdravlju. Ukoliko od pregleda do dolaska na liječenje nastupi promjena Vašeg zdravstvenog stanja, obvezni ste o tome obavijestiti liječnika u Poliklinici.
pročitajte više ovdje
 

Plinska gangrena (klostridijska infekcija)

Plinska gangrena je akutna bolna nekrotizirajuća infekcija mekih tkiva. Može se razviti nakon traume mekih tkiva, kod rana uzrokovanih projektilima, kompliciranih prijeloma, dubokih, inficiranih rana, nepravilno izvedenog pobačaja i različitih kirurških zahvata. Posljedica je infekcije anaerobnim, klostridijalnim bakterijama koje stvaraju plin i egzotoksine i tako dovode do otoka tkiva s posljedičnim smanjenjem protoka krvi, tlaka kisika i broja leukocita, što pogoduje širenju i
pročitajte više ovdje